Târgul “Mâncăm și trăim românește”, dedicat Zilei Naționale a României – 1 Decembrie, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie a.c.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va organiza în perioada 29 noiembrie – 01 decembrie 2019, între orele 1000-1700, o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești, la care vor participa producători/procesatori, care dețin atestate pe sisteme de calitate naționale acordate de MADR și produse recunoscute la nivel european, în scopul promovării produselor agroalimentare românești și punerii în valoare a tradițiilor gastronomice și culinare autohtone.

Cu această ocazie MADR invită pe toți cei interesați să participe la acest eveniment unde se vor face cunoscute tradițiile și obiceiurile culinare naționale și unde vor fi promovate valorile autentice populare românești.

Pentru mai multe detalii puteți consulta site-ul www.madr.ro , cât și pagina oficială de Facebook a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 

Posibilitatea de a participa la cea de-a 87-a ediție a Târgului Internațional pentru Agricultură NOVI SAD Serbia, 16 – 22 mai 2020

În perioada 16 – 22 mai 2020, se va organiza la NOVI SAD, în Serbia, cea de-a 87-a ediție a Târgului Internațional pentru Agricultură.

Târgul Internațional pentru Agricultură Novi Sad este considerat un eveniment de prestigiu în domeniul agricol din Europa, unul dintre cele mai mari târguri din Regiunea Europa de Est la care participă expozanți din peste 30 de țări și peste        140 000 de vizitatori (conform înregistrărilor din 2018). Partenerul Târgului Internațional pentru Agricultură Novi Sad din 2020 va fi Republica Cehă.

Târgul Internațional pentru Agricultură Novi Sad are ca obiective principale: extinderea relațiilor între producători, comercianți și consumatori. Târgul se axează pe inovații și ultimele realizări în agricultură și procesare, silozuri, semințe și utilaje de însămânțare.

Din invitația transmisă către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, reiese că acest târg se adresează tuturor companiilor, asociațiilor și părților interesate în îmbunătățirea și extinderea afacerii pe care o dețin, dar și ca posibilitate de a descoperi o nouă piață și noi parteneri.

Termenul final de depunere a solicitării de participare este 01.12.2019. În atașamentul prezentului comunicat se regăsesc toate formularele necesare depunerii solicitării.

Detalii suplimentare pot fi obținute accesând adresa:https: www.sajam.net

Solicitările de înscriere la acest eveniment vor fi comunicate direct organizatorului pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., dar și Direcției Generale Politici în Industrie Alimentară și Comerț pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Posibilitatea de a participa la ”AGRITEQ 2020”, Doha, Qatar, 17-21 martie 2020

În  perioada 17 - 21 martie 2020  va  avea loc la Doha, Qatar,ce-a de-a 8-a ediție a expoziției agro-alimentare, de echipamente agro-industriale moderne, biotehnologii moderne ”AGRITEQ 2020”. Expoziția va avea 4 secțiuni: Foodteq, Agriteq, Veteq și Enviroteq, profilele expozanților în cadrul fiecăreia dintre ele fiind enumerate în anexa Expo Agriteq Qatar 2020.

Ambasada României în Statul Qatar ne-a informat faptul că Ministerul qatarez al Municipalității și Mediului și-a exprimat disponibilitatea de a acorda, în regim gratuit, standuri pentru până la 12 companii x 12 m.p./firmă, însemnând maxim 144 m.p. Pentru restul participanților, prețurile de închiriere sunt precizate în „Contractul de închiriere”, care este anexat la acest comunicat împreună cu „Formularul contract închiriere spațiu”.

Data limită pentru înscrieri este 5 martie 2020.

Coordonatorul general al expoziției ”AGRITEQ 2020” este Roland Feghaly și poate fi contactat la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

De asemenea, solicitările de înscriere la acest eveniment vor fi comunicate atât organizatorului, cât și Direcției Generale Politici în Industrie Alimentară și Comerț pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., precum și Ambasadei României în Statul Doha pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Organizarea primei ediții a evenimentului ”Zilele Porților deschise la Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale” (MADR), organizat în marja zilei de 10 octombrie, ”Ziua Produsului Agroalimentar Românesc”, București, 9-13 octombrie 2019

În marja “Zilei naționale a produselor agroalimentare românești”, se va organiza la MADR în perioada 9-11 octombrie 2019 evenimentul “ZILELE PORTILOR DESCHISE” și, totodată o expoziție de produse agroalimentare, in perioada 9-13 octombrie 2019.

La expoziția de produse agroalimentare românești din curtea ministerului vor participa producători sau procesatori membri ai cooperativelor sau federațiilor de producători sau procesatori de produse agroalimentare românești, în scopul promovării produselor agroalimentare românești, punând în valoare tradițiile gastronomice și culinare autohtone.

Astfel, MADR îi invită pe toți ce interesați de participarea la expoziția cu vânzare din curtea ministerului să trimită solicitarea de înscriere la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Producătorilor li se vor pune la dispoziție gratuit 24 de corturi ce vor fi amplasate în incinta MADR, unde își vor putea comercializa marfa. Selecția producătorilor se va face în ordinea înscrierii.

Posibilitatea de a participa la cea de-a 19-a ediție a Salonului internațional de agricultură, creșterea animalelor și echipament agricol ”SIPSA-FILAHA 2019” Alger, Algeria 07 – 10 octombrie 2019

În perioada 07 – 10 octombrie 2019, se va organiza în Alger, Algeria, cea de-a 19-a ediție a Salonului internațional de agricultură, creșterea animalelor și echipament agricol ”SIPSA-FILAHA 2019”.

Salonul este organizat în jurul temei  ”Pentru continuitatea consolidării bazelor siguranței noastre alimentare” și se va concentra asupra ultimelor inovații în domeniul agricol și își propune să reunească profesioniști locali și străini care activează în diferite ramuri ale agriculturii, creșterii animalelor și echipamentului agricol. În cadrul ediției din acest an Turcia este invitata de onoare.

Din invitația transmisă de Ambasada Republicii Algeriene Democratice și Populare București către Ministerul Afacerilor Externe-Direcția  Orientul Mijlociu și Africa, reiese că acest salon se adresează tuturor instituțiilor, organismelor, operatorilor și întreprinderilor economice românești interesate de agricultură, de creșterea animalelor și echipament agricol, sau care activează în aceste sectoare.

Detalii suplimentare pot fi obținute acesând adresa: www.sipsa-dz.net 

Posibilitatea participării unor agenți economici români la târgul de la Eindhoven – Olanda, 9-10 octombrie 2019

În perioada 09-10 octombrie 2019 se va organiza târgul de la Eindhoven – Olanda, cu profil pe cultura, industrializarea și promovarea plantelor aromatice, medicinale, condimente, etc.

Așa cum reiese din informarea transmisă de Ambasada României din Olanda, în cazul în care există interes din partea unor firme românești să participe la eveniment, acestea pot închiria standuri (la tarife cu discount acordate BPCE datorită bunelor relații cu organizartorul), sau pot vizita târgul și stabili contacte cu expozanții și alți potențiali parteneri.

În discuțiile avute cu partenerii olandezi s-au înregistrat rezultate promițătoare pentru posibila cooperare în domeniul învățământului profesional agricol a tinerilor fermieri, proiect deosebit de important pentru viitorul agriculturii românești.

În speranța dezvoltării relațiilor dintre România și Olanda în domeniul agricol,  obiectivul major îl reprezintă creșterea competitivității și promovării exporturilor Agrifood în Olanda, precum și posibilitatea deschiderii de noi orizonturi pentru schimburile comerciale și schimbul de experiență între țările participante,

Detalii suplimentare pot fi obținute accesând adresa: http://map-expo.com/

Persoana de contact pentru relaționarea pe subiect cu potențialele entități românești interesate se regăsește pe următoarele coordonate:

Cristian Mateescu

Consilier ministru

Șef birou comerț și economie

Ambasada României din Olanda
Tel/Fax (direct): +31 (0) 70 355 7369

Tel (secretariat): +31 (0) 70 322 3613

Mobil: 0031 (0)  612 562 862
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

twitter @HagueTrade

Târgul de alimente și băuturi, procesarea alimentelor, ambalare, etichetare, depozitare, tehnologii de răcire – CNR FOOD ISTANBUL 04 – 07 septembrie 2019

În perioada 04 – 07 septembrie 2019 va avea loc la Istanbul, (Turcia), Târgul de alimente și băuturi, procesarea alimentelor, ambalare, etichetare, depozitare, tehnologii de răcire – CNR FOOD ISTANBUL.

Târgul a fost organizat cu scopul de e deveni cel mai important târg al produselor alimentare din lume prin creșterea volumelor comerciale ale produselor alimentare și ale furnizorilor de servicii din industria ambalajelor alimentare. Se dorește ca acest târg să devină cea mai mare platformă comercială a industriei alimentare din Turcia și o platformă globală de întâlnire B2B pentru vizitatori.

Târgul CNR Food İstanbul este organizat de compania CNR Holding İstanbul Trade Fair cu sprijinul Ministerului Comerțului, al Asociației Exportatorilor din Marea Mediterană, al Federației Alimentare și Băuturilor din Turcia și KOSGEB.

Organizat pe o suprafață de 80.000 metri pătrați, se așteaptă un număr de 50.000 mii de cumpărători profesioniști din 90 de țări, inclusiv Polonia, Marea Britanie, SUA, Bulgaria, Turkmenistan, Kosovo, Spania, Germania, China, Kuweit, Coreea, EAU, Ucraina, Belarus, Kenya, Etiopia, Grecia, Cehia, Rusia,  India, Uzbekistan, Malaysia, Cipru, Albania, Germania și Italia. Se estimează participarea a peste 2.000 de mărci interne și străine și un volum de afaceri de 3,5 miliarde de dolari pentru sectorul alimentar și al băuturilor.

În cadrul târgului va fi expusă o gamă largă de produse, cum ar fi cereale, legume, snacks-uri, băuturi răcoritoare, biscuiți, produse de cofetărie și produse de panificație, echipamente  pentru ambalarea, depozitarea și comercializarea produselor alimentare.

Asociația de Supraveghere și Certificare a Produselor Alimentare, care este cea mai mare organizație care activează în industria alimentară halal din Turcia, s-a alăturat organizatorilor CNR Food Istanbul, astfel că Sala 5 a expoziției este alocată sectorului alimentar halal.

Conform Ofertei transmise, pentru a participa în calitate de expozant la Târgul CNR Food İstanbul, se percep următoarele costuri:

-        Costuri de participare – suprafața brută de expunere (neamenajată): 185 euro/mp + TVA (18%) sau 218,3 euro cu TVA.

-        Taxa de înregistrare de 220 euro include: sistem de înregistrare computerizată, listarea firmei în ghidul oficial al cumpărătorului, datele firmei expozante pe website-ul oficial al târgului/expoziției.

-        Suprafața de expunere va fi furnizată goală. Construcția generală, conexiunile electrice, iluminatul și decorarea sunt în sarcina expozantului.  

Informații referitoare la amenajarea standului vor fi puse la dispoziția expozantului prin Manualul Expozantului cu o lună înainte de desfășurarea târgului.

Anexe:

 • Ofertă pentru participare ca expozant
 • Amenajarea standului
 • Rezultatele anchetei expozanţilor
 • Date cheie despre ediţia precedentă (2018).

Solicitările de înscriere la acest eveniment vor fi comunicate direct organizatorului, dar și Direcției Generale Politici în Industrie Alimentară și Comerț pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Posibilitatea de a participa la cea de-a 79-a ediție a Târgului Internațional pentru Agricultură și Industrie Alimentară 79. OMEK Budapesta,Ungaria, 26 – 29 septembrie 2019

În perioada 26 – 29 septembrie  2019, se va organiza la HUNGEXPO Budapest Fair Center, Ungaria, cea de-a 79-a ediție a Târgului Internațional pentru Agricultură și Industrie Alimentară 79. OMEK.

Târgul Internațional pentru Agricultură și Industrie Alimentară 79. OMEK este considerat un eveniment de prestigiu în domeniul agricol și alimentar din Europa, unul dintre cele mai mari târguri din Regiunea Europa de Est  la care participă aproximativ 900 expozanți și 100 000 de vizitatori. Oaspetele de onoare al Târgului Internațional pentru Agricultură și Industrie Alimentară 79. OMEK 2019 va fi Marocul.

Târgul Internațional pentru Agricultură și Industrie Alimentară 79. OMEK are ca obiective principale:extinderea relațiilor între producători, comercianți și consumatori, dezvoltarea pieței și diseminarea informațiilor legate de piață. OMEK 2019 se axează pe inovații și ultimele realizări în agricultură și procesare, prezentarea de noi metode de fabricație în industria alimentară.

Din invitația transmisă de Ambasada Ungariei în România către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, reiese că acest târg se adresează tuturor companiilor, asociațiilor și părților interesate în import-exportul produselor alimentare.

Detalii suplimentare pot fi obținute acesând adresa:https://omek.amc.hu/en/

Solicitările de înscriere la acest eveniment vor fi comunicate direct organizatorului, dar și Direcției Generale Politici în Industrie Alimentară și Comerț pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Posibilitatea de a participa la Campania ”Colours by Europe”

Așa cum reiese din informarea transmisă de Ambasada României în R.P Chineză, Uniunea Europeană a demarat în R.P. Chineză campania de comunicare ”Colours by Europe”, prin care va promova, în următorii doi ani, siguranța, calitatea și autenticitatea produselor agroalimentare și băuturilor europene pe piața acestei țări.

Seria evenimentelor a debutat, la Beijing, cu o conferință destinată familiarizării consumatorilor chinezi cu garanțiile de calitate ale produselor europene oferite de certificările aferente indicațiilor geografice (IG) și denumirii de origine. Pe acest palier, UE și China se află în negocieri pentru încheierea unei înțelegeri prin care cele două părți să recunoască și să asigure protecția reciprocă pentru a câte 100 de produse certificate IG.

Capitala chineză a găzduit și un al doilea eveniment al campaniei, destinat de această dată promovării produselor UE în sistemul local al comerțului cu amănuntul, în parteneriat cu compania Freshippo (fostă HeMa), parte a Grupului Alibaba, care va organiza acțiuni similare în peste 100 dintre magazinele sale specializate în mai multe orașe mari de pe teritoriul chinez.

În discuțiile avute cu reprezentanții Freshippo prezenți la eveniment, a reieșit disponibilitatea companiei chineze de a importa, distribui și vinde produse alimentare și băuturi românești prin lanțul propriu de supermarket-uri cu condiția încheierii unor contracte prin care să se asigure livrări ritmice și consistente pe termen cel puțin mediu.

Persoana de contact pentru relaționarea pe subiect cu potențialele entități românești interesate se regăsește pe următoarele coordonate:

Mr. Jerry Ji
Market Advisor
HeMa – Operation & Marketing
Alibaba Group – Innovation Initiatives Business Group
Telefon: +86 186 2156 9333

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Adresa: 8/F, 88 Changning Road, Changning District, Shaghai, China 

De asemenea, solicitările de înscriere la acest proiect vor fi comunicate atât inițiatorului cât și Direcției Generale Politici în Industrie Alimentară și Comerț pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Posibilitatea de participare la cea de-a 8-a ediție a expoziției de agricultură, irigații, piscicultură, mediu, echipamente agricole moderne și tehnologie “AgriteQ 2020” și cea de-a doua ediție a expoziției internaționale pentru mediu „EnviroteQ 202

În perioada 17 – 21 martie 2020 va avea loc la Doha, (Qatar), cea de-a 8-a ediție a expoziției de agricultură, irigații, piscicultură, mediu, echipamente agricole moderne și tehnologie și cea de-a doua ediție a expoziției internaționale pentru mediu „EnviroteQ 2020”, organizate de Ministerul Municipalității și Mediului din Statul Qatar.

Aceaste expoziții vizează deschiderea de noi orizonturi pentru schimburile comerciale și schimbul de experiență între țările participante, ținând cont că la acest eveniment vor participa firme locale și internaționale specializate în domeniul agricol, al irigațiilor, fondului piscicol, mediului, diferitelor echipamente și tehnologii în acest domeniu. Expozițiile vor fi organizate pe 4 zone specifice de activitate: AgriteQ, FoodteQ, EnviroteQ și VeteQ.

Conform celor comunicate de reprezentanții Ambasadei României în Statul Qatar,organizatorul a transmis următoarele informații:   

Fiecare expozant/companie poate opta pentru una din cele două variante de mai jos:

 1. Stand, la prețul de 550$ pentru o suprafaţă de 12 m.p., fiecare m.p suplimentar va fi taxat cu 75$/m.p, echipat cu:
  -  covor
  -  sistem octanorm cu panou alb
  -  panou cu numele expozantului
  -  spoturi luminoase x 100-watt
  -  1 priză x 500W
  -  3 scaune
  -  1 masă
  -  1 dulap care poate fi încuiat
  sau:
 1. Spaţiu liber, în suprafaţă de 24 m.p., neamenajat, pe care expozantul îl proiectează şi amenajează, pe propriul cost după cum urmează: 800$ pentru 24 m.p, fiecare m.p suplimentar va fi taxat cu 75$/m.p

Orice companie care doreşte să participle la expoziţie trebuie să completeze formularul de înregistrare anexat şi să-l transmită semnat şi ştampilat atât organizatorului cât și Direcției Generale Politici în Industrie Alimentară și Comerț pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Mai multe informații se regăsesc pe Website: http://agriteq.com/en/agrtieq-home/

 • Termenul limită de înscriere este 5 martie 2020.
 • Anexe:
 • Formular înregistrare/înscriere
 • Broșură și pachete sponsorizare
 • Profilele expozanţilor
 • Date cheie despre ediţia precedentă (2019).
Pagina 1 din 5