COMUNICAT DE PRESĂ - Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
Luni, 31 Iulie 2017 14:56

COMUNICAT DE PRESĂ

În acest sfârșit de săptămână, petrecut ca de obicei în teren, ministrul Agriculturii s-a aflat sâmbătă, 29 iulie 2017, în județul Hunedoara, comuna Orăștioara de Sus, unde a fost alături de câțiva gospodari aflați în plină campanie de recoltat la triticale. ” Recolta de anul acesta a fost foarte bună, oamenii sunt mulțumiți, întâmpinându-și oaspeții cu plăcere și ospitalitate”, a apreciat Petre Daea.

De aici, ministrul Daea s-a deplasat în județul Sibiu, comuna Jina, unde a fost invitat să participe la unul din cele mai importante festivaluri ale oierilor, intitulat ” Sus pe muntele din Jina”, unde a stat de vorbă cu cei prezenți și a ascultat problemele cu care se confruntă aceștia. ”Bunicul meu îmi spunea următorul lucru: lâna e gaj pentru bancă. Și era asigurat un împrumut. Laptele de la oi se adună greu, din vârful muntelui. Carnea oii și brânza o mănâncă toți. Și bine fac, pentru că este bună și valoroasă ”, le-a spus ministrul Petre Daea ciobanilor din Sibiu, Alba, Vâlcea și Argeș, aflați la această manifestare.

Apoi, duminică seara, ministrul Agriculturii s-a îndreptat către județul Botoșani, comuna Manoleasa, unde au fost puse în funcțiune 6 agregate de pompare, pe canale existând deja apă pompată din Prut. ”După mai bine de 20 de ani nimeni nu mai credea că apa va circula prin aceste canale”, a afirmat ministrul.