Luni, 11 Mai 2015 13:39

COMUNICAT DE PRESĂ privind transmiterea de către Comisia Europeană a scrisorii de conformitate pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit din partea Direcției Generale pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene scrisoarea de conformitate a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020.

”Mai mult decât această confirmare pe care o așteptam, Comisia ne transmite faptul că putem demara implementarea globală a PNDR. Cu alte cuvinte, putem să dăm drumul la toate Măsurile de finanțare, lucru pe care îl vom face în cursul lunii iunie. Deși nu este aprobarea formală, conformitatea de Program pe care am primit-o este momentul cheie al demarării PNDR 2020 și arată faptul că eforturile noastre și ale partenerilor noștri își arată roadele. Pe această cale trebuie să mulțumesc colegilor care nu au precupețit niciun efort pentru a duce la bun sfârșit acest demers de maximă importanță pentru România”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Această comunicare reprezintă ultimul pas înaintea aprobării finale a PNDR și atestă faptul că la nivelul Comisiei Europene a fost încheiată etapa de consultare între serviciile de specialitate, iar Programul poate fi aprobat prin Decizie a acestui for european.

Mai multe din această categorie: « COMUNICAT DE PRESĂ INFORMARE DE PRESĂ »