COMUNICAT DE PRESĂ - Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
Joi, 20 Noiembrie 2014 13:22

COMUNICAT DE PRESĂ

România, cu sprijinul apicultorilor, membri ai Federaţiei asociaţiilor apicole din România - ROMAPIS, ai reprezentanților Asociației Procesatorilor, Exportatorilor si Ambalatorilor de Miere din România – APEMAR și al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va participa la programul „European Honey Breakfast” (Micul Dejun European cu Miere).

Evenimentul, ce se va desfășura pe 21 noiembrie 2014, are ca scop sensibilizarea opiniei publice privind importanța sectorului apicol prin asigurarea securității alimentare, conservarea ecosistemului și biodiversității. Astfel, vineri, 21 noiembrie 2014, copiii din aproape 40 de școli și grădinițe din întreaga țară vor primi miere la micul dejun, în încercarea de a modela astfel obiceiuri alimentare sănătoase. Totodată, vor avea loc și activități educaționale prin evidențierea beneficiilor consumului de miere.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a sprijinit implicarea României în proiectul de promovare a consumului de miere, ca parte a politicilor de susținere a unei alimentații sănătoase, în special în rândul copiilor. Un pas în acest sens a fost realizat la reuniunea Consiliului pentru Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat în luna martie 2014, unde reprezentanții țării noastre, alături de cei ai statelor membre, și-au exprimat intenția de a se implica activ în promovarea sectorului apicol, prin implementarea proiectului european „European Honey Breakfast”.

***

 Lista unităților participante la proiectul „European Honey Breakfast” o găsiți în documentul atașat.

ANEXA - Scolile participante la evenimentul din data de 21.11.2014

Mai multe din această categorie: « COMUNICAT DE PRESĂ COMUNICAT DE PRESĂ »