Expoziție Internațională "Bruxelles și Calea Spre Succes", 28 februarie - 3 martie 2019, Bruxelles (Belgia)

În perioada 28 februarie - 3 martie 2019 va avea loc la Bruxelles prima ediție a Expoziției Internaționale “Bruxelles Și Calea Spre Succes”, organizată de L’Association Internationale des Entreprises Creatives Belgia și Manifest Events S.R.L. care are drept scop facilitarea internaționalizării afacerilor românești pe Piața Unică a UE.

Forumul își propune să contribuie la dezvoltarea raporturilor interregionale pentru realizarea proiectelor de amploare privind dezvoltarea strategică a unor concepte de business durabile, prin prezentarea condițiilor de intrare pe piața regiunii a companiilor prin identificarea (crearea) unor oportunități de promovare și sprijinire a inițiativelor private.

Pe parcursul celor 4 zile de desfășurare a forumului, vor fi organizate seminarii, workshopuri pe diferite teme, vizite, participări la Comisii din cadrul Parlamentului European, întâlniri cu potențiali parteneri de afaceri zonali, expoziții cu produse românești, belgiene, momente cultural artistice care să confere o atmosferă destinsă comunicării și interacțiunii între participanți.

Forumul propune un concept nou, inovativ, de promovare a produselor și serviciilor oferite de firmele și clusterele românești, principalul avantaj pe care îl aduce fiind acela de stabilire a conexiunilor comerciale și de colaborare (networking), de dobândire de informații despre piața locală și gusturile consumatorilor și despre potențiale oportunități de internaționalizare a afacerilor românești pe Piața Unică a UE.

Programul propus abordează 8 domenii de activitate pentru specificul evenimentului: produse agroalimentare, turism, materiale bio, construcții, mobilă, textile, IT, industrii creative și produse  culturale.

Expoziția se va organiza la centrul expozițional AUTOWORLD, www.autoworld.be.

Detalii privind desfășurarea evenimentului, caracteristicile standurilor și a dotărilor oferite,  pachete și taxe de participare, modalitatea de înscriere, pot fi solicitate organizatorilor la următoarele date de contact: www.exporomania.com, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefon: 0736.870.180, domnul Stoica Viorel, președinte ExpoRomania.

Termenul limită pentru înscrieri și plata avansului este 25 ianuarie 2019.

FOODEX JAPAN, 05-08 martie 2019, Tokyo (Japonia)

În perioada 05 – 08 martie 2019 va avea loc la Tokyo, (Japonia), cel mai mare târg de specialitate din zona Asia – Pacific (inclusiv Oceania) – FOODEX JAPAN, care se organizează cu regularitate la Tokyo începând cu 1976.

Prin prezenta, vă aducem la cunoștință că una dintre inițiativele imediate planificate de Comisia Europeană în 2019 constă în participarea cu pavilion propriu (Pavilion UE) la târgul international FOODEX din Tokyo.

Târgul se adresează, în principal, profesioniștilor în domeniu, atrăgând anual specialiști din sectoare diverse precum comercianți de produse agro-alimentare în vrac și en detail, lanțuri de supermarketuri, restaurante, importatori de băuturi, distributori, etc. La ultimele ediții, târgul a înregistrat un număr record de țări participante, fiind considerat un eveniment care oferă celor interesați posibilitatea de a pătrunde sau de a-și consolida poziția atât pe piața din Japonia, cât și pe cea din Asia.

Pavilionul UE din 2019 are drept scop promovarea produselor agro-alimentare din Statele Membre în rândul oamenilor de afaceri și consumatorilor prezenți la târg, printr-o prezentare atrăgătoare a unor produse, degustări, precum și prin organizarea de demonstrații culinare și expoziții de gătit.

Comisia Europeană dorește ca acest pavilion să reprezinte un centru prin care Statele Membre să-și consolideze pozițiile în cadrul acestui târg international și caută să asigure o acoperire completă și echilibrată a produselor din cât mai multe State Membre.

În acest scop, cei interesați să furnizeze produse pentru degustare sau expunere în Pavilionul UE, sunt rugați să transmită până la data de 01.02.2019 pe adresa de mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., chestionarul ce poate fi descărcat de pe link- ul:https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Foodex2019 .

Selecția finală a produselor care vor fi afișate sau utilizate în orice mod în pavilionul UE se va face de către Comisia Europeană ținând seama de echilibrul geografic dintre statele membre, de echilibrul între categoriile de produse și de considerentele generale de fezabilitate, dorindu-se să asigure o cât mai diversificată și mai reprezentativă alegere a produselor europene.

Târgul Riga Food, 04-07 septembrie 2019, Riga (Letonia)

În perioada 04-07 septembrie 2019, va avea loc la Riga (Letonia), ce-a de-a 24-a ediție a Târgului Internațional Riga Food (Riga Food Fair).

Târgul este organizat la centrul expozițional Kipsala din capitala letonă și este cel mai mare târg de profil din țările baltice, care reunește anual peste 720 de companii din 37 de țări. La ediția din anul 2018, au participat experți din industria alimentară din 60 de țări, înregistrându-se un număr de 39.000 de vizitatori.

Târgul este organizat pe următoarele secțiuni:

 • zona de produse alimentare;
 • tehnologii și ingrediente: echipamente de procesare și producție, ingrediente;
 • tehnologii de împachetare;
 • specialități alimentare;
 • produse gourmet;
 • băuturi;
 • tehnologii pentru catering și industria hotelieră;
 • produse de curățenie;
 • logistică și echipamente de transport alimente, împachetare, depozitare.

Pentru detalii suplimentare în vederea participării, vă puteți adresa organizatorilor, respectiv domnului Roland Nezborts, directorul târgului, tel.: (+371)670.67.550, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., www.rigafood.lv.

Expoziție dedicată importului de produse alimentare Harbin Import Food Expo, 05-07 ianuarie 2019, Harbin (China)

În perioada 05-07 ianuarie 2019, va avea loc la Harbin (China), expoziția internațională Harbin Import Food Expo. Harbin este capitala Provinciei Heilongjiang, orașul fiind recunoscut pentru importurile semnificative de produse alimentare.

Aceasta va avea loc la Centrul Internațional de Convenții și Expoziții din Harbin, cu o suprafață totală de expunere de 13.000 mp.

Expoziția este destinată promovării produselor agroalimentare din gamele:

 • snacksuri (ciocolată, alune, fructe de mare, fructe, legume),
 • produse lactate: lapte, iaurt, cașcaval;
 • băuturi: vinuri roșii și albe, băuturi acidulate, vodcă, rom, ape minerale;
 • cafea și ceaiuri;
 • ulei de floarea soarelui.

Evenimentul va beneficia de promovare în media: CCTV, ziarul People’s Daily, Xinhua News, CRI online, China Business Journal, China Daily, Food Industry, etc.

Pe parcursul expoziției vor fi organizate evenimente:

 • Degustări de vinuri;
 • Degustări de cafea;
 • Selectarea primelor 10 cele mai bune mărci de brânză.

Pentru detalii suplimentare, vă puteți adresa Ambasadei României la Beijing, la următoarele date de contact: tel: 00 86 10 65 32 34 42, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Ziua Națională a României, Ediția a VII-a Roma, Italia

În data de 02 decembrie 2018, Asociația Românilor din Italia (ARI) va organiza ediția a VII-a  a Zilei Naționale a României, la Teatrul Atlantico din Roma.  

Evenimentul se adresează mediului asociativ românesc pentru care organizatorul ARI pune la dispoziție gratuit spații expoziționale/ standuri de prezentare (amenajarea acestora se va efectua între orele 8-10).

Sunt invitați să se înscrie producători români care doresc să-și promoveze produsele, cu ocazia împlinirii unui secol de unitate națională.

Cei interesați să beneficieze de standuri sau spații expoziționale în cadrul evenimentului sunt rugați să se înscriere la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până joi 15 noiembrie 2018.

Persoană de contact: Eugen Terteleac – Președinte ARI, tel: +3906263162

Expoziția internațională pentru agricultură și sectorul avicol Agro&Poultry 2019, 15-17 februarie 2019, Nairobi (Kenya)

În perioada 15-17 februarie 2019, va avea loc la Nairobi (Kenya) expoziția internațională Agro&Poultry 2019. La ediția din anul 2017 au participat expozanți din: China, Egipt, Rusia, Pakistan, Germania, Franța, India, Kenya, UK, Polonia, Turcia, Africa de Sud, Malaezia, Taiwan, Emiratele Arabe Unite și Tanzania. 

Din informațiile disponibile reiese că evenimentul este destinat mediului de afaceri.

Profilul expozanților: agricultură, mașini agricole, acvacultură, albine, bio-pesticide, lactate, fertilizanți, irigații, echipamente pentru industria avicolă, abatorizare, unelte, mașini de recoltat, etc.

Profilul vizitatorilor: importatori, exportatori, furnizori de produse agricole, consultanți agricoli, oficiali guvernamentali, factori de decizie, comercianți și distribuitori, medici veterinari, manageri de exploatații agricole, etc.

Expozanților interesați să participe le este indicat un curier cargo prin intermediul căruia să transporte: mostre pentru expoziție, standul, bunurile, broșuri, pliante, etc. http://www.mxmexhibitions.com/agropoultry_kenya/cargoinfo.html#cargo.

Detalii privind organizarea și participarea la eveniment se găsesc la linkul: http://www.mxmexhibitions.com/agropoultry_kenya/exhibitorpack.html

Târgul Bucureștilor 2018, Ediția a III-a

În perioada 10 – 14 octombrie 2018, în cadrul celei de a 3-a ediții a Târgului Bucureștilor, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în parteneriat cu Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București - CREART organizează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, instituită de către Parlamentul României prin Legea nr. 168/2017.  

Evenimentul se va desfășura în Parcul Izvor din București și este destinat promovării produselor agroalimentare românești, punând în valoare tradițiile gastronomice și culinare autohtone.

Sunt invitați să se înscrie producători care dețin produse agroalimentare atestate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe scheme de calitate naționale (produse tradiționale, produse obținute conform unor rețete consacrate românești, produse montane) sau produse certificate la nivel european ca denumiri de origine protejate (D.O.P.), indicaţii geografice protejate (I.G.P.), specialităţi tradiţionale garantate (S.T.G.).

Termenul de depunere a dosarelor este 25 septembrie 2018.

Informații privind participarea, precum și conținutul dosarului de înscriere se găsesc la link-ul: https://www.creart.ro/inscrieri-expozanti-targul-bucurestilor-2018.

În speranța unei participări într-un număr cât mai mare, vă asigurăm de întreaga noastră colaborare.

Expoziția Internațională pentru cafea și băuturi (vinuri, ceaiuri, sucuri, deserturi),16-18 noiembrie 2018 Haikou, Provincia Hainan, CHINA

În perioada 16-18 noiembrie 2018 va avea loc la Haikou, Provincia Hainan, expoziția internațională pentru cafea și băuturi, organizată de către Sinomachint, “promotorii cafelei din China” împreună cu Departamentul de Comerț al provinciei Hainan. Expoziția se întinde pe o suprafață totală de 13.000 mp, anul acesta fiind așteptați un număr de peste 300 de expozanți.

Evenimentul se adresează atât specialiștilor din domeniul cafelei, cât şi profesioniștilor care activează în domeniul industriei producătoare de vinuri, ceaiuri, sucuri, deserturi, ciocolată, dulciuri și produse alimentare bio.

În cadrul expoziției vor fi organizate:

 • 10 forumuri,
 • 5 concursuri de campionat profesionist.

De asemenea, pe perioada expoziției se pot organiza întâlniri între reprezentanții expozanților, asociațiile de profil și companii din Provincia Hainan, recunoscută ca fiind o regiune favorabilă creșterii boabelor de cafea, datorate solurilor vulcanice.

În urma demersurilor făcute de Ambasada României la Beijing, organizatorii expoziției oferă cu titlu gratuit  standul (9 mp/ expozant), cazarea, și transferul de la hotel la aeroport.

În situația participării mai multor companii românești se oferă gratuit construirea unui Pavilion Național.

Organizațiile interesate sunt așteptate să își exprime intenția de participare la această expoziție până la data de 7 septembrie 2018 la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau tel: 021-3078539; 021-3078523.

Expoziția Internațională de Import din Wenzhou, 26-28 Octombrie 2018, Provincia Zhejiang, CHINA

În perioada 26-28 octombrie 2018 va avea loc la Wenzhou, Provincia Zhejiang, Expoziția Internațională de Import organizată de către Departamentul de Comerț și Guvernul din Wenzhou. Expoziția se întinde pe o suprafață totală de 15.000 mp, anul acesta fiind așteptați un număr de peste 200 de expozanți internaționali și naționali și 3.000 de achizitori de pe piața chineză.

Expoziția va avea loc la Centrul Expozițional din Wenzhou, centrul reprezentând o platformă comercială pentru produsele de import ale companiilor mici și mijlocii, fiind totodată un centru de distribuție  pentru provinciile Zhenjiang, Fujian și Jiangxi.

Expoziția este destinată atât cooperării de tip business-to-business (B2B), cât și business to consumer (B2C), urmărind promovarea următoarelor categorii de produse: produse agro-alimentare, produse textile, articole de îmbrăcăminte, articole pentru copii, jucării, mobilier, articole sportive, produse cosmetice etc.

La expoziție vor participa oameni de afaceri din toată lumea: manageri e-commerce,  comercianți cu amănuntul, distribuitori, importatori și exportatori, asociații profesionale, reprezentanți ai birourilor de afaceri ale ambasadelor din China, precum și cumpărători.

În cadrul expoziției vor fi organizate:

 • Forumuri, sesiuni de match-making, întâlniri de lucru;
 • „Conferința Oamenilor de Afaceri” care va aborda tematici precum: "Transformarea Comețului", "Tendințele moderne ale consumului de produse", "Modalități de facilitare a importurilor", "Cum se construiește rețeaua de marketing pentru produsele importate".

De asemenea, pe perioada expoziției se pot organiza întâlniri între reprezentanții expozanților, asociațiile de profil și companii din Provincia Zhejiang, în vederea inițierii unor potențiale parteneriate.

În urma demersurilor întreprinse de Ambasada României la Beijing, organizatorii expoziției oferă cu titlu gratuit  standul (9 mp/ expozant) cazarea și transportul de la hotel la spațiul expozițional. Standul dispune de următoarele dotări: 1 masă, 2 scaune, 2 corpuri de iluminat, 1 coș de gunoi, 1 priză.

În situația participării mai multor companii românești se oferă construirea gratuită a unui Pavilion Național.

Organizațiile interesate sunt așteptate să își exprime intenția de participare la această expoziție până la data de 7 septembrie 2018 la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau tel: 021-3078539; 021-3078523.

Pavilionul României la Expoziția Săptămâna Verde 2018 - stadiu 24 august 2018

Expoziția Săptămâna Verde este primul eveniment de anvergură pentru sectorul agroalimentar ce are loc în fiecare an, în luna ianuarie. Săptămâna Verde are loc la Berlin (R.F. Germania), în perioada 18-27 ianuarie 2019 și este pe lângă o platformă de afaceri și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Germania și pe plan mondial. Numărul de vizitatori la ediția din 2018 a fost de 400.000 din care 90.000 vizitatori specializați.

În urma anunțului postat pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale privind Expoziția Săptămâna Verde 2019, până la data de 24 august 2018, s-au înscris asociații, producători și companii din județele Cluj, Satu Mare, Vâlcea, Tulcea, Sibiu, Bacău (Agricola Bacău) și Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole (ONVPV).

Comunicarea privind Expoziția Săptămâna Verde 2019 se va realiza la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și la numărul de telefon 021.3078.523.

Pagina 1 din 2