Miercuri, 11 Decembrie 2013 11:43

COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 10 decembrie 2013, secretarul de stat Achim Irimescu a participat la conferința “Iarna fierbinte a agriculturii românești” care a avut loc la Howard Johnson Grand Plaza Hotel din București, la invitația publicației de specialitate Agrostandard – organizatorul evenimentului.

Conferința a reunit oficialități din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și ai structurilor subordonate, ai Ministerului Finanțelor Publice (MFP), ministrul delegat pentru IMM-uri, membri ai asociațiilor de profil din agricultură și industria alimentară (LAPAR, Alianța ROPAC), reprezentanți ai băncilor și ai companiilor de leasing financiar, fiind structurată pe 3 niveluri tematice (terenuri – finanțare - inputuri), fiecare panel închizându-se cu dezbateri în cadrul cărora oficialitățile au răspuns întrebărilor fermierilor români.

Astfel, în cadrul evenimentului au fost atinse aspecte legate de Legea privind vânzarea terenurilor către străini, situația la nivelul celorlalte țări din UE și de la ce suprafață în sus terenul achiziționat de străini poate fi considerat un motiv de îngrijorare și de ce. Achim Irimescu a răspuns întrebărilor și a făcut cunoscute reglementările din viitoarea lege, etc.

Un subiect important l-a reprezentat finanțarea în agricultură, ținând cont de faptul că băncile din România au costuri ridicate la acordarea de credite, fapt care s-a repercutat negativ atât în ceea ce privește accesarea fondurilor europene, cât și în ceea ce privește șansa fermierilor români de a intra într-un sistem de concurență loială cu fermierii din restul Europei.

Mai multe din această categorie: « COMUNICAT DE PRESĂ INFORMARE DE PRESĂ »